B K A G I D A

Nitelikli Kahve Nedir?

Kahveler içecekler arasında yer alan önemli gıda ürünleridir. Kahveler çok çeşitli şekillerde yapılabilmektedir. Soğuk ve sıcak içimi buna bir örnektir. Kahvelerin aromaları da ayrı bir damak tadı katmaktadır. Coffea cinsinde yer alan bir ağacın meyve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesiyle elde edilen kahvenin Türk kültüründe de ayrı bir yeri vardır. Türkler 1543 senesinde bu lezzetle tanışmıştır. Filtre, Türk kahvesi, espresso gibi sayamayacağımız kadar fazla ürün bu alanda mevcuttur.
 

Nitelikli Kahve Nedir?


Tadı lezzetli kahvelerden içmek bir kültür hatta bir sanattır. Kaliteli kahve çekirdeklerinden yapılan kahveler birbirinden farklı dünyalara bizleri götürebilir. Bu içeceğin tutkunları bu sebepten dolayı içtikleri kahvenin ham maddesi olan çekirdeğe çok dikkat etmektedir.

İnsanlar nitelikli kelimesini günlük yaşamlarında sıklıkla kullanmaktadır. Nitelikli demek her yönden iyi ve üstün olmak demektir. Çekirdeklerin en iyi şekilde kavrulması, en iyi şekilde hazırlanması, son teknoloji yöntemlerin kullanılması ve çekirdeğinin ait olduğu yerden getirilmesi gibi özellikler bize kahvenin nitelikli olduğunu anlatır.

Hangi çeşidi seviyorsanız nitelikli ürünlerinize sizler de bkagida.com sitesinden ulaşabilirsiniz. Siteyi incelediğinizde bile buram buram burnunuza taze çekilmiş çekirdeğinin kokusu gelecektir.
 

Nitelikli Kahve Çeşitleri


Nitelikli kahve çeşitleri dendiğinde çok fazla çeşit bizleri beklemektedir. Elbette ki yemek yemek ve içmek bireylerin damak tadıyla da ilgilidir. Her insan sevdiği neyse onu yemek ve içmek ister. Kahvenin tutkunları aradıkları her çeşit kahveyi bkagida.com sitesinde bulabilir.

Brezilya kahvesi, Dominik kahvesi, Endonezya kahvesi, Kolombiya kahvesi, Küba kahvesi ve Türk kahvesi gibi sayılabilecek birbirinden iyi nitelikli kahveler vardır. bkagida.com sitesinin Türk kahvesi kategorisine giriş yaptığınızda klasik Türk kahvesinden dağ çilekli Türk kahvesine kadar birbirinden farklı ürünleri farklı aromalarda göreceksiniz.

Nitelikli Kahvede Aranan Özellikler


Kahveyi nitelikli hale getiren en önemli unsur çekirdeklerinin işlenme sürecidir. Bu kaliteli çekirdekler için doğru hasat zamanının beklenmesi şarttır. En kaliteli çekirdekler bu sayede seçilmektedir.

Bu çekirdeğin işlenmesi kavurmayla devam etmektedir. Çekirdekler geldikleri yere özel bazı nitelikler taşıyabilir. Bu niteliklere göre çeşitli kavurma teknikleri kullanılabilir. Kavrulmuş olan çekirdeğe en iyi aromayı verebilmek de bir marifettir.

Demlete tekniğine bağlı olarak nitelikli kahve çekirdekleri en iyi şekilde öğütülmelidir. Tüm bu aranan özelliklerde bir sanat eseri gibi inşa edilen ürünler için bkagida.com sitesini ziyaret etmeniz yeterlidir.